Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sery topione
![]() |
serek topiony w plasterkach, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt serek topiony w plasterkach dostarcza 225 kcal lub 941 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek topiony w plasterkach: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 14.6 g |
| Węglowodany | 5 g |
| - w tym cukry sucres | 5 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 20.2 g |
| - w tym cholesterol | 60 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
| Woda | 52.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 161 μg | 20.13% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.53 mg | 4.42% |
| Witamina K1 | 1.39 μg | 1.85% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.37 mg | 26.43% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
| Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
| Witamina B6 | 0.031 mg | 2.21% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 0.56 μg | 22.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 490 mg | 61.25% |
| Chlorki | 1080 mg | 135% |
| Miedź | 0.02 | 2% |
| Żelazo | 0.12 mg | 0.86% |
| Jod | 24 μg | 16% |
| Magnez | 25 mg | 6.67% |
| Mangan | 0.01 mg | 0.5% |
| Fosfor | 840 mg | 120% |
| Potas | 370 mg | 18.5% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 1240 mg | - |
| Cynk | 1.8 mg | 18% |
| Sól lub chlorek sodu | 3.1 mg | 0.39% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.006 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.52 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.34 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.23 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.65 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 2.18 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.96 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.99 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.4 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.019 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.019 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.019 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 5.3 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |