Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Puree warzywne 3-4 rodzaje kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa gotowane

puree warzywne 3-4 rodzaje  

puree warzywne 3-4 rodzaje, wartość odżywcza:

puree warzywne 3-4 rodzaje : 57.8 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt puree warzywne 3-4 rodzaje dostarcza 57.8 kcal lub 240 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

puree warzywne 3-4 rodzaje : białka, węglowodany i lipidy

puree warzywne 3-4 rodzaje: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

puree warzywne 3-4 rodzaje : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka2.19 g
Węglowodany4.02 g
- w tym cukry sucres1.81 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik4.21 g
Lipidy2.72 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe1.77 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.62 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.14 g
Woda86.2 g
Alkohol0 g

puree warzywne 3-4 rodzaje : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

puree warzywne 3-4 rodzaje : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0 mg0%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0 mg0%
Witamina B2 lub ryboflawina0 mg0%
Witamina B3 lub PP0 mg0%
Witamina B50 mg0%
Witamina B60 mg0%
Witamina B90 μg0%
Witamina B120 μg0%

puree warzywne 3-4 rodzaje : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

puree warzywne 3-4 rodzaje : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 0 mg0%
Chlorki0 mg0%
Miedź00%
Żelazo0 mg0%
Jod0 μg0%
Magnez0 mg0%
Mangan0 mg0%
Fosfor0 mg0%
Potas0 mg0%
Selen0 μg0%
Sód201 mg-
Cynk0 mg0%
Sól lub chlorek sodu0.61 mg0.08%

puree warzywne 3-4 rodzaje : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe1.77 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.62 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.14 g
- w tym kwas linolowy0.093 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.032 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

puree warzywne 3-4 rodzaje : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.81 g
Całkowita zawartość polioli0 g