Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Papryka zielona gotowana kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa gotowane

papryka zielona gotowana  

papryka zielona gotowana, wartość odżywcza:

papryka zielona gotowana : 17.4 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt papryka zielona gotowana dostarcza 17.4 kcal lub 72.9 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

papryka zielona gotowana : białka, węglowodany i lipidy

papryka zielona gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

papryka zielona gotowana : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka0.93 g
Węglowodany2.36 g
- w tym cukry sucres2.36 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik1.2 g
Lipidy0.2 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.029 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.013 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.11 g
Woda92 g
Alkohol0 g

papryka zielona gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

papryka zielona gotowana : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A264 μg-
Witamina C74.4 mg93%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.5 mg4.17%
Witamina K19.8 μg13.07%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.059 mg5.36%
Witamina B2 lub ryboflawina0.03 mg2.14%
Witamina B3 lub PP0.48 mg3%
Witamina B50.079 mg1.32%
Witamina B60.23 mg16.43%
Witamina B916 μg8%
Witamina B120 μg0%

papryka zielona gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

papryka zielona gotowana : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 9 mg1.13%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.0656.5%
Żelazo0.46 mg3.29%
Jod1 μg0.67%
Magnez10 mg2.67%
Mangan0.12 mg6%
Fosfor18 mg2.57%
Potas166 mg8.3%
Selentraces μg0%
Sód2 mg-
Cynk0.12 mg1.2%
Sól lub chlorek sodu0.048 mg0.01%

papryka zielona gotowana : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.029 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0.022 g
- w tym kwas stearynowy0.007 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.013 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.11 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

papryka zielona gotowana : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.31 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense