Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Papryka czerwona kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa surowe

papryka czerwona  

papryka czerwona, wartość odżywcza:

papryka czerwona : 29.4 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt papryka czerwona dostarcza 29.4 kcal lub 124 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

papryka czerwona : białka, węglowodany i lipidy

papryka czerwona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

papryka czerwona : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1.12 g
Węglowodany4.5 g
- w tym cukry sucres4.13 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik1.9 g
Lipidy0.35 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.055 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.0075 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.15 g
Woda91.9 g
Alkohol0 g

papryka czerwona : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

papryka czerwona : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A1620 μg-
Witamina C159 mg198.75%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol2.24 mg18.67%
Witamina K14.9 μg6.53%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.052 mg4.73%
Witamina B2 lub ryboflawina0.09 mg6.43%
Witamina B3 lub PP1.29 mg8.06%
Witamina B50.29 mg4.83%
Witamina B60.3 mg21.43%
Witamina B967 μg33.5%
Witamina B120 μg0%

papryka czerwona : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

papryka czerwona : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 6.39 mg0.8%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.0494.9%
Żelazo0.46 mg3.29%
Jod0.55 μg0.37%
Magnez12.4 mg3.31%
Mangan0.11 mg5.5%
Fosfor28.3 mg4.04%
Potas229 mg11.45%
Selen0.1 μg0.18%
Sód4.5 mg-
Cynk0.24 mg2.4%
Sól lub chlorek sodu0.012 mg0%

papryka czerwona : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.055 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0.044 g
- w tym kwas stearynowy0.012 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.0075 g
- w tym kwas oleinowy0.0075 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.15 g
- w tym kwas linolowy0.094 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.053 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

papryka czerwona : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.54 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense