Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Mięso strusia pieczone kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : drób

mięso strusia pieczone  

mięso strusia pieczone, wartość odżywcza:

mięso strusia pieczone : 168 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt mięso strusia pieczone dostarcza 168 kcal lub 706 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

mięso strusia pieczone : białka, węglowodany i lipidy

mięso strusia pieczone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

mięso strusia pieczone : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka26.2 g
Węglowodany0 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy7.07 g
- w tym cholesterol83 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
Woda67.1 g
Alkohol0 g

mięso strusia pieczone : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

mięso strusia pieczone : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol0.1 μg2%
Witamina E lub tokoferol0.24 mg2%
Witamina K13.5 μg4.67%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.21 mg19.09%
Witamina B2 lub ryboflawina0.27 mg19.29%
Witamina B3 lub PP6.56 mg41%
Witamina B51.21 mg20.17%
Witamina B60.5 mg35.71%
Witamina B914 μg7%
Witamina B125.74 μg229.6%

mięso strusia pieczone : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

mięso strusia pieczone : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 8 mg1%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.1414%
Żelazo3.43 mg24.5%
Jod0 μg0%
Magnez23 mg6.13%
Mangan0.017 mg0.85%
Fosfor224 mg32%
Potas323 mg16.15%
Selen0 μg0%
Sód80 mg-
Cynk4.33 mg43.3%
Sól lub chlorek sodu0.2 mg0.03%

mięso strusia pieczone : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

mięso strusia pieczone : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.83 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense