Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Makaron jajeczny gotowany kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : makarony i kasze surowe

makaron jajeczny gotowany  

makaron jajeczny gotowany, wartość odżywcza:

makaron jajeczny gotowany : 381 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt makaron jajeczny gotowany dostarcza 381 kcal lub 1610 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

makaron jajeczny gotowany : białka, węglowodany i lipidy

makaron jajeczny gotowany: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

makaron jajeczny gotowany : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka14 g
Węglowodany67.9 g
- w tym cukry sucres2.19 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik3.15 g
Lipidy4.72 g
- w tym cholesterol86.3 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe1.34 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe1.25 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.33 g
Woda9.06 g
Alkohol0 g

makaron jajeczny gotowany : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

makaron jajeczny gotowany : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol17 μg2.13%
Beta-karoten lub prowitamina A2 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol0.3 μg6%
Witamina E lub tokoferol0.37 mg3.08%
Witamina K10.5 μg0.67%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.17 mg15.45%
Witamina B2 lub ryboflawina0.09 mg6.43%
Witamina B3 lub PP2.1 mg13.13%
Witamina B50.91 mg15.17%
Witamina B60.22 mg15.71%
Witamina B929 μg14.5%
Witamina B120.29 μg11.6%

makaron jajeczny gotowany : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

makaron jajeczny gotowany : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 35 mg4.38%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.330%
Żelazo1.9 mg13.57%
Jod7.1 μg4.73%
Magnez58 mg15.47%
Mangan0.86 mg43%
Fosfor241 mg34.43%
Potas244 mg12.2%
Selen32.5 μg59.09%
Sód34 mg-
Cynk1.92 mg19.2%
Sól lub chlorek sodu0.085 mg0.01%

makaron jajeczny gotowany : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe1.34 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0.01 g
- w tym kwas palmitynowy0.94 g
- w tym kwas stearynowy0.23 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe1.25 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.33 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.058 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

makaron jajeczny gotowany : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.12 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense