Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze  

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze, wartość odżywcza:

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : 173 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze dostarcza 173 kcal lub 722 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : białka, węglowodany i lipidy

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka17.3 g
Węglowodany0 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy11.6 g
- w tym cholesterol68.1 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe2.07 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe7.38 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.98 g
Woda68.8 g
Alkohol0 g

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol< 21 μg2.63%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0 mg0%
Witamina K1< 0.8 μg1.07%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.03 mg2.73%
Witamina B2 lub ryboflawina0.02 mg1.43%
Witamina B3 lub PP0.66 mg4.13%
Witamina B50.16 mg2.67%
Witamina B60.041 mg2.93%
Witamina B9< 5 μg2.5%
Witamina B120.69 μg27.6%

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 8.6 mg1.08%
Chlorki133 mg16.63%
Miedź0.022%
Żelazo0.07 mg0.5%
Jod< 20 μg13.33%
Magnez21 mg5.6%
Mangan< 0.01 mg0.5%
Fosfor160 mg22.86%
Potas240 mg12%
Selen60 μg109.09%
Sód143 mg-
Cynk0.36 mg3.6%
Sól lub chlorek sodu0.36 mg0.05%

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe2.07 g
- w tym kwas masłowy< 0.0052 g
- w tym kwas kaprynowy< 0.0052 g
- w tym kwas kapronowy< 0.0052 g
- w tym kwas kaprylowy< 0.0052 g
- w tym kwas laurynowy0.01 g
- w tym kwas mirystynowy0.49 g
- w tym kwas palmitynowy1.27 g
- w tym kwas stearynowy0.21 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe7.38 g
- w tym kwas oleinowy1.81 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.98 g
- w tym kwas linolowy0.1 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.031 g
- w tym kwas arachidonowy0.021 g
- w tym kwas EPA0.34 g
- w tym kwas DHA0.34 g

halibut czarny lub halibut niebieski gotowany na parze : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.07 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense