Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : cydry i tym podobne
![]() |
cydr, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt cydr dostarcza 27 kcal lub 114 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cydr: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0 g |
| Węglowodany | 5.67 g |
| - w tym cukry sucres | 4.87 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 0 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 92.1 g |
| Alkohol | 1.9 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | traces μg | - |
| Witamina C | 14.1 mg | 17.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
| Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0 mg | 0% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 8.45 mg | 1.06% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.003 | 0.3% |
| Żelazo | 0.84 mg | 6% |
| Jod | 0.7 μg | 0.47% |
| Magnez | 3.35 mg | 0.89% |
| Mangan | 0.02 mg | 1% |
| Fosfor | 3 mg | 0.43% |
| Potas | 93.2 mg | 4.66% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 4.95 mg | - |
| Cynk | 0.02 mg | 0.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.012 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.29 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |