Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Zupa z warzyw zielonych kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia

zupa z warzyw zielonych  

zupa z warzyw zielonych, wartość odżywcza:

zupa z warzyw zielonych : 33.5 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt zupa z warzyw zielonych dostarcza 33.5 kcal lub 140 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

zupa z warzyw zielonych : białka, węglowodany i lipidy

zupa z warzyw zielonych: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

zupa z warzyw zielonych : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1 g
Węglowodany3.85 g
- w tym cukry sucres0.8 g
- w tym skrobia3.05 g
- w tym błonnik1.07 g
Lipidy1.34 g
- w tym cholesterol3.52 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.65 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.51 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.16 g
Woda90.9 g
Alkohol0 g

zupa z warzyw zielonych : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

zupa z warzyw zielonych : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol< 21 μg2.63%
Beta-karoten lub prowitamina A177 μg-
Witamina C4.63 mg5.79%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.28 mg2.33%
Witamina K116.5 μg22%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.17 mg15.45%
Witamina B2 lub ryboflawina0.04 mg2.86%
Witamina B3 lub PP0.44 mg2.75%
Witamina B50.18 mg3%
Witamina B60.22 mg15.71%
Witamina B927.6 μg13.8%
Witamina B120 μg0%

zupa z warzyw zielonych : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

zupa z warzyw zielonych : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 24 mg3%
Chlorki423 mg52.88%
Miedź0.022%
Żelazo0.27 mg1.93%
Jod< 20 μg13.33%
Magnez7.1 mg1.89%
Mangan0.06 mg3%
Fosfor24 mg3.43%
Potas120 mg6%
Selen< 20 μg36.36%
Sód280 mg-
Cynk0.18 mg1.8%
Sól lub chlorek sodu0.7 mg0.09%

zupa z warzyw zielonych : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.65 g
- w tym kwas masłowy0.027 g
- w tym kwas kaprynowy0.027 g
- w tym kwas kapronowy0.02 g
- w tym kwas kaprylowy0.013 g
- w tym kwas laurynowy0.033 g
- w tym kwas mirystynowy0.1 g
- w tym kwas palmitynowy0.33 g
- w tym kwas stearynowy0.094 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.51 g
- w tym kwas oleinowy0.44 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.16 g
- w tym kwas linolowy0.13 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.03 g
- w tym kwas arachidonowy< 0.01 g
- w tym kwas EPA< 0.01 g
- w tym kwas DHA< 0.01 g

zupa z warzyw zielonych : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organicznetraces g
Popioły0.95 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense