Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
![]() |
zupa z warzyw zielonych, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt zupa z warzyw zielonych dostarcza 33.5 kcal lub 140 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa z warzyw zielonych: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1 g |
| Węglowodany | 3.85 g |
| - w tym cukry sucres | 0.8 g |
| - w tym skrobia | 3.05 g |
| - w tym błonnik | 1.07 g |
| Lipidy | 1.34 g |
| - w tym cholesterol | 3.52 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.65 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.51 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
| Woda | 90.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 177 μg | - |
| Witamina C | 4.63 mg | 5.79% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.28 mg | 2.33% |
| Witamina K1 | 16.5 μg | 22% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.17 mg | 15.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0.44 mg | 2.75% |
| Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
| Witamina B6 | 0.22 mg | 15.71% |
| Witamina B9 | 27.6 μg | 13.8% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 24 mg | 3% |
| Chlorki | 423 mg | 52.88% |
| Miedź | 0.02 | 2% |
| Żelazo | 0.27 mg | 1.93% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 7.1 mg | 1.89% |
| Mangan | 0.06 mg | 3% |
| Fosfor | 24 mg | 3.43% |
| Potas | 120 mg | 6% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 280 mg | - |
| Cynk | 0.18 mg | 1.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.65 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.027 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.027 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.02 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.013 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.033 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.1 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.33 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.094 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.51 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.44 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.13 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 0.95 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |