Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
![]() |
zupa z warzyw zielonych z torebki, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt zupa z warzyw zielonych z torebki dostarcza 34.9 kcal lub 147 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa z warzyw zielonych z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.71 g |
| Węglowodany | 5.2 g |
| - w tym cukry sucres | 0.99 g |
| - w tym skrobia | 3.3 g |
| - w tym błonnik | 0.6 g |
| Lipidy | 1.12 g |
| - w tym cholesterol | < 0.7 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.74 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.08 g |
| Woda | 91.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 10.5 μg | - |
| Witamina C | 3.2 mg | 4% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.18 mg | 1.5% |
| Witamina K1 | 2.82 μg | 3.76% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.014 mg | 1% |
| Witamina B3 lub PP | 0.15 mg | 0.94% |
| Witamina B5 | 0.072 mg | 1.2% |
| Witamina B6 | 0.033 mg | 2.36% |
| Witamina B9 | 7.6 μg | 3.8% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 12 mg | 1.5% |
| Chlorki | 446 mg | 55.75% |
| Miedź | 0.02 | 2% |
| Żelazo | 0.11 mg | 0.79% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 3 mg | 0.8% |
| Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
| Fosfor | 5.01 mg | 0.72% |
| Potas | 16.7 mg | 0.84% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 265 mg | - |
| Cynk | 0.09 mg | 0.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.67 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.74 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.059 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.037 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.59 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.059 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.25 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.08 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.08 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 0.85 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |