Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
![]() |
zupa szorba z mięsem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt zupa szorba z mięsem dostarcza 62.9 kcal lub 263 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa szorba z mięsem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 3.75 g |
| Węglowodany | 5.4 g |
| - w tym cukry sucres | 0.9 g |
| - w tym skrobia | 3.9 g |
| - w tym błonnik | 1.9 g |
| Lipidy | 2.5 g |
| - w tym cholesterol | 11 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 85.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 4.4 μg | 0.55% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 172 μg | - |
| Witamina C | 3.2 mg | 4% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.02 μg | 0.4% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.6 mg | 5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0.96 mg | 6% |
| Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
| Witamina B6 | 0.07 mg | 5% |
| Witamina B9 | 16 μg | 8% |
| Witamina B12 | 0.11 μg | 4.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 19 mg | 2.38% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.07 | 7% |
| Żelazo | 0.97 mg | 6.93% |
| Jod | 2 μg | 1.33% |
| Magnez | 17 mg | 4.53% |
| Mangan | 0.31 mg | 15.5% |
| Fosfor | 54 mg | 7.71% |
| Potas | 157 mg | 7.85% |
| Selen | 1.4 μg | 2.55% |
| Sód | 337 mg | - |
| Cynk | 0.84 mg | 8.4% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.84 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 1.2 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |