Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
| Lista alfabetyczna produktów spożywczych | 
|  | 
| 
 | 
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
|  | zupa grzybowa z torebki, wartość odżywcza: | |
W 100 gramach produkt zupa grzybowa z torebki dostarcza 36.3 kcal lub 152 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa grzybowa z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
| substancje odżywcze | zawartość w 100 g | 
| Białka | 0.66 g | 
| Węglowodany | 5.09 g | 
| - w tym cukry sucres | 1.01 g | 
| - w tym skrobia | 2.3 g | 
| - w tym błonnik | 0.29 g | 
| Lipidy | 1.41 g | 
| - w tym cholesterol | 0.87 mg | 
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g | 
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g | 
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g | 
| Woda | 91.3 g | 
| Alkohol | 0 g | 
| witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia | 
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% | 
| Beta-karoten lub prowitamina A | 14.7 μg | - | 
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% | 
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% | 
| Witamina E lub tokoferol | 0.24 mg | 2% | 
| Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% | 
| Witamina K2 | 0 μg | 0% | 
| Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% | 
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.034 mg | 2.43% | 
| Witamina B3 lub PP | 0.37 mg | 2.31% | 
| Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% | 
| Witamina B6 | 0.033 mg | 2.36% | 
| Witamina B9 | 8.25 μg | 4.13% | 
| Witamina B12 | 0.028 μg | 1.12% | 
| minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia | 
| Wapń | 10 mg | 1.25% | 
| Chlorki | 512 mg | 64% | 
| Miedź | 0.02 | 2% | 
| Żelazo | 0.02 mg | 0.14% | 
| Jod | < 20 μg | 13.33% | 
| Magnez | 2.5 mg | 0.67% | 
| Mangan | 0.03 mg | 1.5% | 
| Fosfor | 6.35 mg | 0.91% | 
| Potas | 32 mg | 1.6% | 
| Selen | < 20 μg | 36.36% | 
| Sód | 304 mg | - | 
| Cynk | 0.07 mg | 0.7% | 
| Sól lub chlorek sodu | 0.77 mg | 0.1% | 
| kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g | 
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g | 
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g | 
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g | 
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g | 
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g | 
| - w tym kwas laurynowy | < 0.01 g | 
| - w tym kwas mirystynowy | 0.017 g | 
| - w tym kwas palmitynowy | 0.66 g | 
| - w tym kwas stearynowy | 0.058 g | 
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g | 
| - w tym kwas oleinowy | 0.49 g | 
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g | 
| - w tym kwas linolowy | 0.12 g | 
| - w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g | 
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g | 
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g | 
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g | 
| dodatki do żywności | zawartość w 100 g | 
| Kwasy organiczne | traces g | 
| Popioły | 1.06 g | 
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |