Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : zupy gotowe do spożycia
![]() |
zupa chińska drobiowa z makaronem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt zupa chińska drobiowa z makaronem dostarcza 30.8 kcal lub 129 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
zupa chińska drobiowa z makaronem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.3 g |
| Węglowodany | 3.86 g |
| - w tym cukry sucres | 0.77 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.56 g |
| Lipidy | 1 g |
| - w tym cholesterol | 5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
| Woda | 93.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 1 μg | 0.13% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 119 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.03 mg | 0.25% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.055 mg | 5% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.045 mg | 3.21% |
| Witamina B3 lub PP | 0.54 mg | 3.38% |
| Witamina B5 | 0.074 mg | 1.23% |
| Witamina B6 | 0.02 mg | 1.43% |
| Witamina B9 | 2 μg | 1% |
| Witamina B12 | 0.02 μg | 0.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 7.96 mg | 1% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.069 | 6.9% |
| Żelazo | 0.14 mg | 1% |
| Jod | 0.5 μg | 0.33% |
| Magnez | 7.93 mg | 2.11% |
| Mangan | 0.057 mg | 2.85% |
| Fosfor | 17 mg | 2.43% |
| Potas | 30.5 mg | 1.53% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 326 mg | - |
| Cynk | 0.1 mg | 1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.82 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.005 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.2 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.053 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 1.01 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |