Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : podroby
![]() |
żołądki kacze duszone w kaczym tłuszczu w puszce, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt żołądki kacze duszone w kaczym tłuszczu w puszce dostarcza 149 kcal lub 632 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żołądki kacze duszone w kaczym tłuszczu w puszce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 32.4 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | < 0.2 g |
| - w tym skrobia | < 1 g |
| - w tym błonnik | < 1 g |
| Lipidy | 2.1 g |
| - w tym cholesterol | 355 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
| Woda | 63.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
| Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B3 lub PP | 3.6 mg | 22.5% |
| Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
| Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
| Witamina B9 | < 20 μg | 10% |
| Witamina B12 | 6.8 μg | 272% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 8.5 mg | 1.06% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 9.4 mg | 67.14% |
| Jod | 32 μg | 21.33% |
| Magnez | 18.3 mg | 4.88% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 126 mg | 18% |
| Potas | 214 mg | 10.7% |
| Selen | 37 μg | 67.27% |
| Sód | 766 mg | - |
| Cynk | 6 mg | 60% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.92 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.002 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.002 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.002 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.002 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.002 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.011 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.42 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.22 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.51 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.17 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.12 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.004 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.004 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.57 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |