Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Zapiekanka warzywna kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : dania warzywne i z roślin strączkowych

zapiekanka warzywna  

zapiekanka warzywna, wartość odżywcza:

zapiekanka warzywna : 102 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt zapiekanka warzywna dostarcza 102 kcal lub 423 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

zapiekanka warzywna : białka, węglowodany i lipidy

zapiekanka warzywna: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

zapiekanka warzywna : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka3.56 g
Węglowodany3.08 g
- w tym cukry sucres1.89 g
- w tym skrobia1.18 g
- w tym błonnik2.14 g
Lipidy7.92 g
- w tym cholesterol19.7 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe4.04 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe2.51 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.93 g
Woda82.2 g
Alkohol0 g

zapiekanka warzywna : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

zapiekanka warzywna : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol26.9 μg3.36%
Beta-karoten lub prowitamina A567 μg-
Witamina C12.6 mg15.75%
Witamina D lub cholekalcyferol0.084 μg1.68%
Witamina E lub tokoferol1.84 mg15.33%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.051 mg4.64%
Witamina B2 lub ryboflawina0.072 mg5.14%
Witamina B3 lub PP0.46 mg2.88%
Witamina B50.27 mg4.5%
Witamina B60.11 mg7.86%
Witamina B941 μg20.5%
Witamina B120.12 μg4.8%

zapiekanka warzywna : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

zapiekanka warzywna : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 83.1 mg10.39%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.0878.7%
Żelazo0.51 mg3.64%
Jod4.03 μg2.69%
Magnez16.6 mg4.43%
Mangan0.13 mg6.5%
Fosfor65.5 mg9.36%
Potas175 mg8.75%
Selen1.8 μg3.27%
Sód248 mg-
Cynk0.49 mg4.9%
Sól lub chlorek sodu0.65 mg0.08%

zapiekanka warzywna : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe4.04 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe2.51 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.93 g
- w tym kwas linolowy0.16 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.025 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

zapiekanka warzywna : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.08 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense