Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane
![]() |
żabnica z rusztu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt żabnica z rusztu dostarcza 98.2 kcal lub 417 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
żabnica z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 23 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 0.68 g |
| - w tym cholesterol | 32 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| Woda | 75 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 50 μg | 6.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.6 mg | 5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.029 mg | 2.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.073 mg | 5.21% |
| Witamina B3 lub PP | 3.09 mg | 19.31% |
| Witamina B5 | 0.19 mg | 3.17% |
| Witamina B6 | 0.21 mg | 15% |
| Witamina B9 | 20.5 μg | 10.25% |
| Witamina B12 | 0.93 μg | 37.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 10 mg | 1.25% |
| Chlorki | 0.4 mg | 0.05% |
| Miedź | 0.3 | 30% |
| Żelazo | 0.41 mg | 2.93% |
| Jod | 40.6 μg | 27.07% |
| Magnez | 27 mg | 7.2% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 256 mg | 36.57% |
| Potas | 513 mg | 25.65% |
| Selen | 42.5 μg | 77.27% |
| Sód | 23 mg | - |
| Cynk | 0.64 mg | 6.4% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.058 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.0084 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.17 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.04 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.1 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.0083 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0013 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.012 g |
| - w tym kwas EPA | 0.039 g |
| - w tym kwas DHA | 0.14 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.2 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |