Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : zupy i buliony nieodtworzone
![]() |
wywar z warzyw z torebki, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt wywar z warzyw z torebki dostarcza 285 kcal lub 1190 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wywar z warzyw z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 9.66 g |
| Węglowodany | 25.4 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | < 0.5 g |
| Lipidy | 16 g |
| - w tym cholesterol | 3.2 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.79 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 2.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 13.8 μg | 276% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.77 mg | 23.08% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 3.69 mg | 335.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.64 mg | 45.71% |
| Witamina B3 lub PP | 4.94 mg | 30.88% |
| Witamina B5 | 0.93 mg | 15.5% |
| Witamina B6 | 0.57 mg | 40.71% |
| Witamina B9 | 180 μg | 90% |
| Witamina B12 | 0.1 μg | 4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 51.1 mg | 6.39% |
| Chlorki | 34300 mg | 4287.5% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 1 mg | 7.14% |
| Jod | < 5 μg | 3.33% |
| Magnez | 27 mg | 7.2% |
| Mangan | 0.2 mg | 10% |
| Fosfor | 212 mg | 30.29% |
| Potas | 557 mg | 27.85% |
| Selen | 2.57 μg | 4.67% |
| Sód | 19100 mg | - |
| Cynk | 0.8 mg | 8% |
| Sól lub chlorek sodu | 47.7 mg | 5.96% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.79 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.015 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.046 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 6.7 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.7 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
| - w tym kwas oleinowy | 5.82 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.51 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.031 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 51.8 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |