Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : mięsa
![]() |
wołowina mięso mielone 20% tłuszczu gotowane, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt wołowina mięso mielone 20% tłuszczu gotowane dostarcza 265 kcal lub 1100 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wołowina mięso mielone 20% tłuszczu gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 23 g |
| Węglowodany | 0.14 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 19.2 g |
| - w tym cholesterol | 76.4 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.14 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.9 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
| Woda | 56.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 3 μg | 0.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
| Witamina K1 | 1.6 μg | 2.13% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.047 mg | 4.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
| Witamina B3 lub PP | 5.18 mg | 32.38% |
| Witamina B5 | 0.66 mg | 11% |
| Witamina B6 | 0.27 mg | 19.29% |
| Witamina B9 | 27.4 μg | 13.7% |
| Witamina B12 | 3.31 μg | 132.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 24 mg | 3% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.08 | 8% |
| Żelazo | 2.48 mg | 17.71% |
| Jod | 6.1 μg | 4.07% |
| Magnez | 20 mg | 5.33% |
| Mangan | 0.011 mg | 0.55% |
| Fosfor | 115 mg | 16.43% |
| Potas | 304 mg | 15.2% |
| Selen | 19.4 μg | 35.27% |
| Sód | 75 mg | - |
| Cynk | 4.3 mg | 43% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.2 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.14 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.014 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.018 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.52 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 4.6 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.83 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.9 g |
| - w tym kwas oleinowy | 7.49 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.27 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.073 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.98 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |