Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : owoce surowe
![]() |
wiśnie, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt wiśnie dostarcza 64 kcal lub 270 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wiśnie: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.1 g |
| Węglowodany | 10.5 g |
| - w tym cukry sucres | 10.5 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 1.65 g |
| Lipidy | 0.3 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.084 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.082 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
| Woda | 86.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 770 μg | - |
| Witamina C | 10 mg | 12.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.07 mg | 0.58% |
| Witamina K1 | 2.1 μg | 2.8% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0.4 mg | 2.5% |
| Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
| Witamina B6 | 0.044 mg | 3.14% |
| Witamina B9 | 8 μg | 4% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 16 mg | 2% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.32 mg | 2.29% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 9 mg | 2.4% |
| Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
| Fosfor | 15 mg | 2.14% |
| Potas | 173 mg | 8.65% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 3 mg | - |
| Cynk | 0.1 mg | 1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.0063 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.084 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.048 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.016 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.082 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.4 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |