Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : mięsa
![]() |
wieprzowina kotlet schabowy z rusztu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt wieprzowina kotlet schabowy z rusztu dostarcza 242 kcal lub 1010 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wieprzowina kotlet schabowy z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 25.9 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 15.4 g |
| - w tym cholesterol | 81.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.01 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.57 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| Woda | 65.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.65 mg | 59.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.27 mg | 19.29% |
| Witamina B3 lub PP | 5.32 mg | 33.25% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0.35 mg | 25% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 0.78 μg | 31.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 18.4 mg | 2.3% |
| Chlorki | 61 mg | 7.63% |
| Miedź | 0.065 | 6.5% |
| Żelazo | 0.84 mg | 6% |
| Jod | 5 μg | 3.33% |
| Magnez | 32.1 mg | 8.56% |
| Mangan | 0.0082 mg | 0.41% |
| Fosfor | 233 mg | 33.29% |
| Potas | 413 mg | 20.65% |
| Selen | 5.1 μg | 9.27% |
| Sód | 60 mg | - |
| Cynk | 2.49 mg | 24.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.01 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.015 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.07 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.026 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.29 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.31 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.27 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.57 g |
| - w tym kwas oleinowy | 4.57 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.94 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.078 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.037 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.33 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |