Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : podroby
![]() |
wątróbka z kurczaka, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt wątróbka z kurczaka dostarcza 117 kcal lub 493 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 18.8 g |
| Węglowodany | 0.13 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 4.64 g |
| - w tym cholesterol | 398 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.91 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.22 g |
| Woda | 75.2 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 8490 μg | 1061.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 56 μg | - |
| Witamina C | 19.7 mg | 24.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.21 μg | 4.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.51 mg | 4.25% |
| Witamina K1 | 40.1 μg | 53.47% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.35 mg | 31.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 2.36 mg | 168.57% |
| Witamina B3 lub PP | 9.54 mg | 59.63% |
| Witamina B5 | 6.41 mg | 106.83% |
| Witamina B6 | 0.83 mg | 59.29% |
| Witamina B9 | 1640 μg | 820% |
| Witamina B12 | 19.3 μg | 772% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 10.5 mg | 1.31% |
| Chlorki | 130 mg | 16.25% |
| Miedź | 0.5 | 50% |
| Żelazo | 9.09 mg | 64.93% |
| Jod | 2.7 μg | 1.8% |
| Magnez | 19 mg | 5.07% |
| Mangan | 0.24 mg | 12% |
| Fosfor | 309 mg | 44.14% |
| Potas | 233 mg | 11.65% |
| Selen | 49.8 μg | 90.55% |
| Sód | 69.3 mg | - |
| Cynk | 2.79 mg | 27.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.45 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.0006 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.0093 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.74 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.69 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.91 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.66 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.22 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.57 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.032 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.36 g |
| - w tym kwas EPA | 0.055 g |
| - w tym kwas DHA | 0.17 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.31 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |