Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : podroby
![]() |
wątróbka z indyka gotowana, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt wątróbka z indyka gotowana dostarcza 182 kcal lub 762 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka z indyka gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 27 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 8.18 g |
| - w tym cholesterol | 648 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.17 g |
| Woda | 64 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 10800 μg | 1350% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 22.6 mg | 28.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.15 mg | 1.25% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.26 mg | 23.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 2.69 mg | 192.14% |
| Witamina B3 lub PP | 11.1 mg | 69.38% |
| Witamina B5 | 4.35 mg | 72.5% |
| Witamina B6 | 0.88 mg | 62.86% |
| Witamina B9 | 691 μg | 345.5% |
| Witamina B12 | 28.2 μg | 1128% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 19 mg | 2.38% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 1.05 | 105% |
| Żelazo | 1.79 mg | 12.79% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 26 mg | 6.93% |
| Mangan | 0.33 mg | 16.5% |
| Fosfor | 312 mg | 44.57% |
| Potas | 153 mg | 7.65% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 98 mg | - |
| Cynk | 4.53 mg | 45.3% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.25 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.006 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.006 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.019 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.04 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.2 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.91 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.17 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.45 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.033 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.016 g |
| - w tym kwas DHA | 0.053 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.47 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |