Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
![]() |
wątróbka foie gras z kaczki cała gotowana, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt wątróbka foie gras z kaczki cała gotowana dostarcza 526 kcal lub 2170 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
wątróbka foie gras z kaczki cała gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.41 g |
| Węglowodany | 0.026 g |
| - w tym cukry sucres | 0.026 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.35 g |
| Lipidy | 54.6 g |
| - w tym cholesterol | 1040 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 29.6 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
| Woda | 35.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 5400 μg | 675% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 31 mg | 38.75% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.2 μg | 4% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
| Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 15 μg | 600% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 5.68 mg | 0.71% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.91 | 91% |
| Żelazo | 4.13 mg | 29.5% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 9.33 mg | 2.49% |
| Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
| Fosfor | 0 mg | 0% |
| Potas | 135 mg | 6.75% |
| Selen | 12.3 μg | 22.36% |
| Sód | 440 mg | - |
| Cynk | 1.19 mg | 11.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.11 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 23 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 29.6 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.61 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.53 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |