Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
![]() |
tuńczyk biały w oliwie z oliwek z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt tuńczyk biały w oliwie z oliwek z puszki odsączony dostarcza 192 kcal lub 807 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tuńczyk biały w oliwie z oliwek z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 31.3 g |
| Węglowodany | 1.01 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 6.95 g |
| - w tym cholesterol | 40.1 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.34 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.69 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
| Woda | 59.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 4 μg | 0.5% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.86 μg | 17.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.75 mg | 14.58% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.051 mg | 3.64% |
| Witamina B3 lub PP | 15.6 mg | 97.5% |
| Witamina B5 | < 0.16 mg | 2.67% |
| Witamina B6 | 0.63 mg | 45% |
| Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
| Witamina B12 | 2.45 μg | 98% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 1 mg | 0.13% |
| Chlorki | 240 mg | 30% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.5 mg | 3.57% |
| Jod | 6 μg | 4% |
| Magnez | 35.9 mg | 9.57% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 196 mg | 28% |
| Potas | 331 mg | 16.55% |
| Selen | 11 μg | 20% |
| Sód | 270 mg | - |
| Cynk | 0.4 mg | 4% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.67 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.34 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.006 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.006 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.006 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.006 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.006 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.03 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.96 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.32 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.69 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.6 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.33 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.033 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.053 g |
| - w tym kwas EPA | 0.14 g |
| - w tym kwas DHA | 0.68 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.41 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |