Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne produkty na bazie skorupiaków i mięczaków
![]() |
terrina z owocami morza, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt terrina z owocami morza dostarcza 188 kcal lub 782 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
terrina z owocami morza: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.4 g |
| Węglowodany | 6.5 g |
| - w tym cukry sucres | 1.2 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 1.3 g |
| Lipidy | 14 g |
| - w tym cholesterol | 37.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.32 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.67 g |
| Woda | 68.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 15 μg | 1.88% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.2 μg | 24% |
| Witamina E lub tokoferol | 4 mg | 33.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.045 mg | 4.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B3 lub PP | 1.6 mg | 10% |
| Witamina B5 | 0.32 mg | 5.33% |
| Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
| Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
| Witamina B12 | 1.05 μg | 42% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 183 mg | 22.88% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.05 | 5% |
| Żelazo | 2.3 mg | 16.43% |
| Jod | 310 μg | 206.67% |
| Magnez | 22.7 mg | 6.05% |
| Mangan | 0.05 mg | 2.5% |
| Fosfor | 66 mg | 9.43% |
| Potas | 157 mg | 7.85% |
| Selen | 13 μg | 23.64% |
| Sód | 590 mg | - |
| Cynk | 1.2 mg | 12% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.48 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.093 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.32 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.67 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.49 g |
| - w tym kwas DHA | 0.3 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 2.32 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |