Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania rybne bez dodatków
![]() |
szaszłyk z krewetek, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt szaszłyk z krewetek dostarcza 106 kcal lub 444 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
szaszłyk z krewetek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 17 g |
| Węglowodany | 1.58 g |
| - w tym cukry sucres | 1.36 g |
| - w tym skrobia | 0.13 g |
| - w tym błonnik | 0.32 g |
| Lipidy | 3.41 g |
| - w tym cholesterol | 120 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.41 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.85 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
| Woda | 75 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 7.22 μg | 0.9% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 71.5 μg | - |
| Witamina C | 8.33 mg | 10.41% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.21 μg | 4.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.96 mg | 16.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.034 mg | 3.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.038 mg | 2.71% |
| Witamina B3 lub PP | 1.79 mg | 11.19% |
| Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
| Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B9 | 10.1 μg | 5.05% |
| Witamina B12 | 1.14 μg | 45.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 81.2 mg | 10.15% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.01 | 1% |
| Żelazo | 1.85 mg | 13.21% |
| Jod | 21.1 μg | 14.07% |
| Magnez | 36.8 mg | 9.81% |
| Mangan | 0.085 mg | 4.25% |
| Fosfor | 153 mg | 21.86% |
| Potas | 169 mg | 8.45% |
| Selen | 4.92 μg | 8.95% |
| Sód | 384 mg | - |
| Cynk | 0.51 mg | 5.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.96 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.41 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.85 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.05 g |
| - w tym kwas DHA | 0.084 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.71 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |