Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : warzywa suszone
![]() |
suszone pomidory z olejem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt suszone pomidory z olejem dostarcza 189 kcal lub 786 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
suszone pomidory z olejem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 4.27 g |
| Węglowodany | 13 g |
| - w tym cukry sucres | 6.5 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 5.63 g |
| Lipidy | 12.1 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.99 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.78 g |
| Woda | 60.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 102 mg | 127.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.19 mg | 17.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.38 mg | 27.14% |
| Witamina B3 lub PP | 3.63 mg | 22.69% |
| Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
| Witamina B6 | 0.32 mg | 22.86% |
| Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 47 mg | 5.88% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.47 | 47% |
| Żelazo | 2.68 mg | 19.14% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 81 mg | 21.6% |
| Mangan | 0.47 mg | 23.5% |
| Fosfor | 139 mg | 19.86% |
| Potas | 1570 mg | 78.5% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 1020 mg | - |
| Cynk | 0.78 mg | 7.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 2.21 mg | 0.28% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.0078 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.0078 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.0078 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.0078 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.0078 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.0061 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.98 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.28 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.99 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.78 g |
| - w tym kwas linolowy | 3.77 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.012 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.0078 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.0078 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.0078 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 4.58 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |