Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania z serem
![]() |
suflet z serem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt suflet z serem dostarcza 185 kcal lub 771 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
suflet z serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.9 g |
| Węglowodany | 4.75 g |
| - w tym cukry sucres | 2.15 g |
| - w tym skrobia | 2.6 g |
| - w tym błonnik | 1.15 g |
| Lipidy | 13.4 g |
| - w tym cholesterol | 118 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.23 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
| Woda | 67.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 131 μg | 16.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 38 μg | - |
| Witamina C | 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.6 mg | 5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B3 lub PP | 0.53 mg | 3.31% |
| Witamina B5 | 0.58 mg | 9.67% |
| Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
| Witamina B9 | 20.1 μg | 10.05% |
| Witamina B12 | 0.6 μg | 24% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 226 mg | 28.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.04 | 4% |
| Żelazo | 0.6 mg | 4.29% |
| Jod | 14.8 μg | 9.87% |
| Magnez | 19.7 mg | 5.25% |
| Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
| Fosfor | 196 mg | 28% |
| Potas | 138 mg | 6.9% |
| Selen | 4.74 μg | 8.62% |
| Sód | 391 mg | - |
| Cynk | 1.37 mg | 13.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.95 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.23 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 1.53 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |