Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Sos z juty warzywnej kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : sosy solone

sos z juty warzywnej  

sos z juty warzywnej, wartość odżywcza:

sos z juty warzywnej : 239 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt sos z juty warzywnej dostarcza 239 kcal lub 994 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

sos z juty warzywnej : białka, węglowodany i lipidy

sos z juty warzywnej: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

sos z juty warzywnej : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1.13 g
Węglowodany0.2 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia< 0.5 g
- w tym błonnik8.4 g
Lipidy21 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
Woda67.7 g
Alkohol0 g

sos z juty warzywnej : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

sos z juty warzywnej : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A83 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol12.4 mg103.33%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina< 0.05 mg4.55%
Witamina B2 lub ryboflawina0.09 mg6.43%
Witamina B3 lub PP< 0.05 mg0.31%
Witamina B50.27 mg4.5%
Witamina B6< 0.05 mg3.57%
Witamina B928.4 μg14.2%
Witamina B120 μg0%

sos z juty warzywnej : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

sos z juty warzywnej : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 81.8 mg10.23%
Chlorki764 mg95.5%
Miedź< 1100%
Żelazo1.9 mg13.57%
Jod< 10 μg6.67%
Magnez37.3 mg9.95%
Mangan< 1 mg50%
Fosfor7.1 mg1.01%
Potas179 mg8.95%
Selen< 5 μg9.09%
Sód378 mg-
Cynk< 1 mg10%
Sól lub chlorek sodu0.95 mg0.12%

sos z juty warzywnej : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

sos z juty warzywnej : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.6 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense