Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sosy solone
![]() |
sos z czerwonego wina, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sos z czerwonego wina dostarcza 92 kcal lub 384 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos z czerwonego wina: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.81 g |
| Węglowodany | 7 g |
| - w tym cukry sucres | 2.47 g |
| - w tym skrobia | 2.66 g |
| - w tym błonnik | 0.46 g |
| Lipidy | 2.22 g |
| - w tym cholesterol | 4.87 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
| Woda | 87.6 g |
| Alkohol | 1.76 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 14.1 μg | 1.76% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 134 μg | - |
| Witamina C | 2.5 mg | 3.13% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.028 μg | 0.56% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.46 mg | 3.83% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.022 mg | 2% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.073 mg | 5.21% |
| Witamina B3 lub PP | 0.54 mg | 3.38% |
| Witamina B5 | 0.088 mg | 1.47% |
| Witamina B6 | 0.048 mg | 3.43% |
| Witamina B9 | 9.62 μg | 4.81% |
| Witamina B12 | 0.024 μg | 0.96% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 13.1 mg | 1.64% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.12 | 12% |
| Żelazo | 0.56 mg | 4% |
| Jod | 12.7 μg | 8.47% |
| Magnez | 9.99 mg | 2.66% |
| Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
| Fosfor | 19.3 mg | 2.76% |
| Potas | 90 mg | 4.5% |
| Selen | 0.15 μg | 0.27% |
| Sód | 678 mg | - |
| Cynk | 0.11 mg | 1.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.7 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.71 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |