Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sosy solone
![]() |
sos pomidorowy z grzybami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sos pomidorowy z grzybami dostarcza 65.1 kcal lub 272 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos pomidorowy z grzybami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.75 g |
| Węglowodany | 7.61 g |
| - w tym cukry sucres | 4.66 g |
| - w tym skrobia | < 0.35 g |
| - w tym błonnik | 2.3 g |
| Lipidy | 2.56 g |
| - w tym cholesterol | < 0.7 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
| Woda | 86.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 1070 μg | - |
| Witamina C | 8.54 mg | 10.68% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.07 mg | 17.25% |
| Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.02 mg | 1.43% |
| Witamina B3 lub PP | 2.22 mg | 13.88% |
| Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
| Witamina B6 | 0.062 mg | 4.43% |
| Witamina B9 | 34.5 μg | 17.25% |
| Witamina B12 | 0.074 μg | 2.96% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 12 mg | 1.5% |
| Chlorki | 855 mg | 106.88% |
| Miedź | 0.07 | 7% |
| Żelazo | 0.44 mg | 3.14% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 14 mg | 3.73% |
| Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
| Fosfor | 32 mg | 4.57% |
| Potas | 150 mg | 7.5% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 423 mg | - |
| Cynk | 0.18 mg | 1.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.07 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.008 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.12 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.06 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.38 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.86 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 1.9 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |