Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
![]() |
sos pomidorowy pilchardowy z odwodnionń puszkń, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sos pomidorowy pilchardowy z odwodnionń puszkń dostarcza 168 kcal lub 698 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos pomidorowy pilchardowy z odwodnionń puszkń: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 14.9 g |
| Węglowodany | 2.28 g |
| - w tym cukry sucres | 1 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 11 g |
| - w tym cholesterol | 56 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.35 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.19 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
| Woda | 70 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 7 μg | 0.88% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | traces mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 14 μg | 280% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.5 mg | 20.83% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.01 mg | 0.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.33 mg | 23.57% |
| Witamina B3 lub PP | 5.9 mg | 36.88% |
| Witamina B5 | 0.85 mg | 14.17% |
| Witamina B6 | 0.27 mg | 19.29% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 13 μg | 520% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 250 mg | 31.25% |
| Chlorki | 520 mg | 65% |
| Miedź | 0.16 | 16% |
| Żelazo | 2.5 mg | 17.86% |
| Jod | 64 μg | 42.67% |
| Magnez | 29 mg | 7.73% |
| Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
| Fosfor | 280 mg | 40% |
| Potas | 310 mg | 15.5% |
| Selen | 30 μg | 54.55% |
| Sód | 400 mg | - |
| Cynk | 1.3 mg | 13% |
| Sól lub chlorek sodu | 1 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.35 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.3 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.9 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.4 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.19 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.12 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.07 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.84 g |
| - w tym kwas DHA | 2.3 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.87 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |