Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
![]() |
sola, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sola dostarcza 77.3 kcal lub 328 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sola: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 18 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 0.6 g |
| - w tym cholesterol | 51.8 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
| Woda | 80.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 5 μg | 0.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | traces mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.75 μg | 15% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.47 mg | 3.92% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.046 mg | 4.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.077 mg | 5.5% |
| Witamina B3 lub PP | 3.51 mg | 21.94% |
| Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
| Witamina B6 | 0.26 mg | 18.57% |
| Witamina B9 | 10 μg | 5% |
| Witamina B12 | 1.91 μg | 76.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 22.5 mg | 2.81% |
| Chlorki | 142 mg | 17.75% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.35 mg | 2.5% |
| Jod | 88.2 μg | 58.8% |
| Magnez | 26.9 mg | 7.17% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 170 mg | 24.29% |
| Potas | 349 mg | 17.45% |
| Selen | 23 μg | 41.82% |
| Sód | 76.3 mg | - |
| Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.19 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.009 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.082 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.026 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.037 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.003 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.00052 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.057 g |
| - w tym kwas EPA | 0.019 g |
| - w tym kwas DHA | 0.081 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.26 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |