Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : soki
![]() |
sok z marchwi 100% soku, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sok z marchwi 100% soku dostarcza 25 kcal lub 105 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok z marchwi 100% soku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.4 g |
| Węglowodany | 6.55 g |
| - w tym cukry sucres | 5.95 g |
| - w tym skrobia | traces g |
| - w tym błonnik | 0.33 g |
| Lipidy | 0.1 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0025 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
| Woda | 88.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 9300 μg | - |
| Witamina C | 8.5 mg | 10.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.16 mg | 9.67% |
| Witamina K1 | 15.5 μg | 20.67% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.092 mg | 8.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.055 mg | 3.93% |
| Witamina B3 lub PP | 0.39 mg | 2.44% |
| Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
| Witamina B6 | 0.22 mg | 15.71% |
| Witamina B9 | 4 μg | 2% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 13.6 mg | 1.7% |
| Chlorki | 45.6 mg | 5.7% |
| Miedź | 0.051 | 5.1% |
| Żelazo | 0.46 mg | 3.29% |
| Jod | 2 μg | 1.33% |
| Magnez | 8.75 mg | 2.33% |
| Mangan | 0.071 mg | 3.55% |
| Fosfor | 25.6 mg | 3.66% |
| Potas | 210 mg | 10.5% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 42.5 mg | - |
| Cynk | 0.086 mg | 0.86% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.1 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.002 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.023 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.0015 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0025 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.002 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.036 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0052 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.78 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |