Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : soki
![]() |
sok z granatu 100% soku, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sok z granatu 100% soku dostarcza 65 kcal lub 272 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok z granatu 100% soku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.15 g |
| Węglowodany | 13 g |
| - w tym cukry sucres | 12.7 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.1 g |
| Lipidy | 0.29 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
| Woda | 86 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.1 mg | 0.13% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.38 mg | 3.17% |
| Witamina K1 | 10.4 μg | 13.87% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.015 mg | 1.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.015 mg | 1.07% |
| Witamina B3 lub PP | 0.23 mg | 1.44% |
| Witamina B5 | 0.29 mg | 4.83% |
| Witamina B6 | 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B9 | 24 μg | 12% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 11 mg | 1.38% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.021 | 2.1% |
| Żelazo | 0.1 mg | 0.71% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 7 mg | 1.87% |
| Mangan | 0.095 mg | 4.75% |
| Fosfor | 11 mg | 1.57% |
| Potas | 214 mg | 10.7% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 9 mg | - |
| Cynk | 0.09 mg | 0.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.023 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.004 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.004 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.044 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.024 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.49 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |