Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : soki
![]() |
sok wieloowocowy 100% soku multiwitaminowy, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sok wieloowocowy 100% soku multiwitaminowy dostarcza 49 kcal lub 205 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok wieloowocowy 100% soku multiwitaminowy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.48 g |
| Węglowodany | 11.3 g |
| - w tym cukry sucres | 11 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.25 g |
| Lipidy | 0.1 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
| Woda | 86.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 380 μg | - |
| Witamina C | 24 mg | 30% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 2 mg | 16.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.32 mg | 22.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0.29 mg | 1.81% |
| Witamina B5 | 0.095 mg | 1.58% |
| Witamina B6 | 0.33 mg | 23.57% |
| Witamina B9 | 30.5 μg | 15.25% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 7.27 mg | 0.91% |
| Chlorki | < 60 mg | 7.5% |
| Miedź | 0.018 | 1.8% |
| Żelazo | 0.12 mg | 0.86% |
| Jod | 1 μg | 0.67% |
| Magnez | 9.18 mg | 2.45% |
| Mangan | 0.16 mg | 8% |
| Fosfor | 10 mg | 1.43% |
| Potas | 149 mg | 7.45% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 1.5 mg | - |
| Cynk | 0.036 mg | 0.36% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.0038 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.31 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |