Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : soki
![]() |
sok pomidorowy 100% soku solony 6 g / l, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sok pomidorowy 100% soku solony 6 g / l dostarcza 19.1 kcal lub 80.9 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok pomidorowy 100% soku solony 6 g / l: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.88 g |
| Węglowodany | 3.07 g |
| - w tym cukry sucres | 3.06 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.56 g |
| Lipidy | 0.11 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0075 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
| Woda | 93.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 270 μg | - |
| Witamina C | 40 mg | 50% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.53 mg | 4.42% |
| Witamina K1 | 5.1 μg | 6.8% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.047 mg | 4.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.031 mg | 2.21% |
| Witamina B3 lub PP | 0.67 mg | 4.19% |
| Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
| Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B9 | 13 μg | 6.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 5.1 mg | 0.64% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.086 | 8.6% |
| Żelazo | 0.43 mg | 3.07% |
| Jod | 0.2 μg | 0.13% |
| Magnez | 13.7 mg | 3.65% |
| Mangan | 0.09 mg | 4.5% |
| Fosfor | 20.3 mg | 2.9% |
| Potas | 302 mg | 15.1% |
| Selen | 0.3 μg | 0.55% |
| Sód | 231 mg | - |
| Cynk | 0.23 mg | 2.3% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.6 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.007 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.0015 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0075 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.006 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.022 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.002 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0.4 g |
| Popioły | 1.08 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |