Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : soki
![]() |
sok pomarańczowy 100% soku, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sok pomarańczowy 100% soku dostarcza 45 kcal lub 191 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok pomarańczowy 100% soku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.61 g |
| Węglowodany | 9.58 g |
| - w tym cukry sucres | 9.58 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.28 g |
| Lipidy | 0.11 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.053 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.015 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
| Woda | 88.2 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 26.2 μg | - |
| Witamina C | 24.7 mg | 30.88% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
| Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.08 mg | 7.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.023 mg | 1.64% |
| Witamina B3 lub PP | 0.3 mg | 1.88% |
| Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
| Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
| Witamina B9 | 30 μg | 15% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 0.41 mg | 0.05% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.025 | 2.5% |
| Żelazo | 0.068 mg | 0.49% |
| Jod | 0.7 μg | 0.47% |
| Magnez | 9.85 mg | 2.63% |
| Mangan | 0.023 mg | 1.15% |
| Fosfor | 16.2 mg | 2.31% |
| Potas | 170 mg | 8.5% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 4.81 mg | - |
| Cynk | 0.045 mg | 0.45% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.012 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.053 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.018 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.015 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0.9 g |
| Popioły | 0.36 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |