Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
![]() |
słodka bułka z rodzynkami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt słodka bułka z rodzynkami dostarcza 333 kcal lub 1400 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
słodka bułka z rodzynkami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 5.11 g |
| Węglowodany | 55.9 g |
| - w tym cukry sucres | 18.7 g |
| - w tym skrobia | 26 g |
| - w tym błonnik | 2.8 g |
| Lipidy | 9 g |
| - w tym cholesterol | 43 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.1 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.94 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.89 g |
| Woda | 25.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 36 μg | 4.5% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.97 mg | 8.08% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.18 mg | 12.86% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
| Witamina B5 | 0.63 mg | 10.5% |
| Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
| Witamina B9 | 132 μg | 66% |
| Witamina B12 | 0.54 μg | 21.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 32.1 mg | 4.01% |
| Chlorki | 0.5 mg | 0.06% |
| Miedź | < 1 | 100% |
| Żelazo | 0.77 mg | 5.5% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 18.6 mg | 4.96% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 100 mg | 14.29% |
| Potas | 278 mg | 13.9% |
| Selen | 9.7 μg | 17.64% |
| Sód | 280 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.71 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.1 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.12 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.11 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.079 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.062 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.27 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.47 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.29 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.7 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.94 g |
| - w tym kwas oleinowy | 2.67 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.89 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.44 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.0069 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0032 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.4 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |