Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
![]() |
słodka bułka z nadzieniem jabłkowym, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt słodka bułka z nadzieniem jabłkowym dostarcza 339 kcal lub 1410 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
słodka bułka z nadzieniem jabłkowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 4.17 g |
| Węglowodany | 36.8 g |
| - w tym cukry sucres | 11.2 g |
| - w tym skrobia | 25.2 g |
| - w tym błonnik | 3.1 g |
| Lipidy | 18.7 g |
| - w tym cholesterol | 45.6 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.3 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.92 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.21 g |
| Woda | 36.2 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 99 μg | 12.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 63.6 μg | - |
| Witamina C | 5.72 mg | 7.15% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.34 μg | 6.8% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.21 mg | 10.08% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.083 mg | 7.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.013 mg | 0.93% |
| Witamina B3 lub PP | 0.69 mg | 4.31% |
| Witamina B5 | 0.078 mg | 1.3% |
| Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 4.3 μg | 2.15% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 33 mg | 4.13% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.066 | 6.6% |
| Żelazo | 0.7 mg | 5% |
| Jod | 7.24 μg | 4.83% |
| Magnez | 10 mg | 2.67% |
| Mangan | 0.18 mg | 9% |
| Fosfor | 150 mg | 21.43% |
| Potas | 110 mg | 5.5% |
| Selen | 1.3 μg | 2.36% |
| Sód | 340 mg | - |
| Cynk | 0.3 mg | 3% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.87 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.3 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.38 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.35 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.26 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.18 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.54 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 1.35 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.96 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.28 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.92 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.92 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.21 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.15 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.061 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.02 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |