Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
![]() |
słodka bułka czekoladowa z ciasta francuskiego, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt słodka bułka czekoladowa z ciasta francuskiego dostarcza 427 kcal lub 1780 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
słodka bułka czekoladowa z ciasta francuskiego: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.38 g |
| Węglowodany | 47.5 g |
| - w tym cukry sucres | 12.5 g |
| - w tym skrobia | 26.7 g |
| - w tym błonnik | 2.1 g |
| Lipidy | 22.7 g |
| - w tym cholesterol | 16 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 19.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 114 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.1 μg | 2% |
| Witamina E lub tokoferol | 2 mg | 16.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.09 mg | 6.43% |
| Witamina B3 lub PP | 1 mg | 6.25% |
| Witamina B5 | 0.42 mg | 7% |
| Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
| Witamina B9 | 36 μg | 18% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 43.3 mg | 5.41% |
| Chlorki | 752 mg | 94% |
| Miedź | 0.18 | 18% |
| Żelazo | 3.14 mg | 22.43% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 32.9 mg | 8.77% |
| Mangan | 0.4 mg | 20% |
| Fosfor | 83 mg | 11.86% |
| Potas | 197 mg | 9.85% |
| Selen | < 7.5 μg | 13.64% |
| Sód | 463 mg | - |
| Cynk | 0.7 mg | 7% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.16 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.6 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |