Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
![]() |
ślimak gotowany z masłem pietruszkowym, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ślimak gotowany z masłem pietruszkowym dostarcza 277 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ślimak gotowany z masłem pietruszkowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 12.9 g |
| Węglowodany | 2.26 g |
| - w tym cukry sucres | 1.02 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 1.69 g |
| Lipidy | 23.7 g |
| - w tym cholesterol | 225 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.8 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.63 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
| Woda | 57.2 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 131 μg | 16.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 10.4 μg | 13.87% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.065 mg | 5.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
| Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
| Witamina B6 | 0.069 mg | 4.93% |
| Witamina B9 | 14.1 μg | 7.05% |
| Witamina B12 | 0.26 μg | 10.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 0 mg | 0% |
| Chlorki | 992 mg | 124% |
| Miedź | 2.3 | 230% |
| Żelazo | 2.5 mg | 17.86% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 35 mg | 9.33% |
| Mangan | 0.34 mg | 17% |
| Fosfor | 150 mg | 21.43% |
| Potas | 89 mg | 4.45% |
| Selen | < 50 μg | 90.91% |
| Sód | 665 mg | - |
| Cynk | 1.2 mg | 12% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.66 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.8 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.85 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.62 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.53 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.3 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.75 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 2.39 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 6.76 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.18 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.63 g |
| - w tym kwas oleinowy | 4.44 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.41 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.064 g |
| - w tym kwas EPA | 0.021 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.011 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 3.19 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |