Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
![]() |
serwolatka, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt serwolatka dostarcza 274 kcal lub 1130 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serwolatka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 11.9 g |
| Węglowodany | 0.63 g |
| - w tym cukry sucres | 0.63 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.4 g |
| Lipidy | 24.8 g |
| - w tym cholesterol | 66.8 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.37 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.91 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.34 g |
| Woda | 61.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 3 μg | 0.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 18.1 mg | 22.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.56 mg | 4.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.21 mg | 19.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B3 lub PP | 3.43 mg | 21.44% |
| Witamina B5 | 0.43 mg | 7.17% |
| Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
| Witamina B9 | 32.9 μg | 16.45% |
| Witamina B12 | 0.61 μg | 24.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 32.6 mg | 4.08% |
| Chlorki | 1340 mg | 167.5% |
| Miedź | 0.11 | 11% |
| Żelazo | 0.5 mg | 3.57% |
| Jod | 37.9 μg | 25.27% |
| Magnez | 20.4 mg | 5.44% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 197 mg | 28.14% |
| Potas | 187 mg | 9.35% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 763 mg | - |
| Cynk | 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.95 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.37 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.021 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.025 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 6.21 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.75 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.91 g |
| - w tym kwas oleinowy | 9.91 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.34 g |
| - w tym kwas linolowy | 3.28 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.27 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.045 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.92 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |