Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sery topione
![]() |
serek topiony w kostkach ok. 20% tłuszczu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt serek topiony w kostkach ok. 20% tłuszczu dostarcza 277 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek topiony w kostkach ok. 20% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 12.9 g |
| Węglowodany | 6.46 g |
| - w tym cukry sucres | 6.46 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 21.4 g |
| - w tym cholesterol | 59.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.32 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
| Woda | 52.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 223 μg | 27.88% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.25 μg | 5% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.63 mg | 5.25% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.09 mg | 8.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.36 mg | 25.71% |
| Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
| Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
| Witamina B6 | 0.025 mg | 1.79% |
| Witamina B9 | 7 μg | 3.5% |
| Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 388 mg | 48.5% |
| Chlorki | 530 mg | 66.25% |
| Miedź | 0.35 | 35% |
| Żelazo | 0.27 mg | 1.93% |
| Jod | 19.4 μg | 12.93% |
| Magnez | 22 mg | 5.87% |
| Mangan | 0.041 mg | 2.05% |
| Fosfor | 750 mg | 107.14% |
| Potas | 199 mg | 9.95% |
| Selen | 8 μg | 14.55% |
| Sód | 622 mg | - |
| Cynk | 2.6 mg | 26% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.87 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.75 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.74 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.49 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.32 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.8 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 2.38 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 6.28 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.29 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.32 g |
| - w tym kwas oleinowy | 4.16 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.37 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.14 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.015 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0081 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 2.65 g |
| Popioły | 4 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |