Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sery topione
![]() |
serek topiony ok. 31% tłuszczu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt serek topiony ok. 31% tłuszczu dostarcza 320 kcal lub 1320 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek topiony ok. 31% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.82 g |
| Węglowodany | 2 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 30.3 g |
| - w tym cholesterol | 105 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 18.6 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.09 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
| Woda | 53.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 300 μg | 37.5% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.32 mg | 22.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
| Witamina B5 | 0.47 mg | 7.83% |
| Witamina B6 | 0 mg | 0% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 50 mg | 6.25% |
| Chlorki | 400 mg | 50% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
| Jod | 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 18 mg | 4.8% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 250 mg | 35.71% |
| Potas | 117 mg | 5.85% |
| Selen | 6.7 μg | 12.18% |
| Sód | 610 mg | - |
| Cynk | 2 mg | 20% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.66 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 18.6 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.99 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.89 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.6 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.39 g |
| - w tym kwas laurynowy | 1.06 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 3.18 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 8.03 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.73 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.09 g |
| - w tym kwas oleinowy | 6.2 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.46 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.17 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.03 g |
| - w tym kwas EPA | 0.012 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 1.5 g |
| Popioły | 2.88 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |