Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sery białe
![]() |
serek biały z owocami 2-3% tłuszczu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt serek biały z owocami 2-3% tłuszczu dostarcza 96 kcal lub 403 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek biały z owocami 2-3% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.63 g |
| Węglowodany | 13.2 g |
| - w tym cukry sucres | 12.5 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.16 g |
| Lipidy | 2.91 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.93 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 76.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 24 μg | 3% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 22 μg | - |
| Witamina C | traces mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.86 μg | 17.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.09 mg | 0.75% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.033 mg | 3% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B3 lub PP | 0.23 mg | 1.44% |
| Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
| Witamina B6 | 0.052 mg | 3.71% |
| Witamina B9 | 29 μg | 14.5% |
| Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 131 mg | 16.38% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
| Jod | 9.7 μg | 6.47% |
| Magnez | 9 mg | 2.4% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 103 mg | 14.71% |
| Potas | 117 mg | 5.85% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 32.7 mg | - |
| Cynk | 0.41 mg | 4.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.086 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.93 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.72 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |