Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania z serem
![]() |
ser panierowany z szynką, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ser panierowany z szynką dostarcza 263 kcal lub 1100 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser panierowany z szynką: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 17.4 g |
| Węglowodany | 15.3 g |
| - w tym cukry sucres | 1.5 g |
| - w tym skrobia | 13.8 g |
| - w tym błonnik | < 1 g |
| Lipidy | 14.6 g |
| - w tym cholesterol | 31.9 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.15 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.31 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.38 g |
| Woda | 52.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 26 μg | 3.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 21 μg | - |
| Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 4.1 mg | 34.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.087 mg | 7.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
| Witamina B3 lub PP | 5.7 mg | 35.63% |
| Witamina B5 | 0.55 mg | 9.17% |
| Witamina B6 | 0.25 mg | 17.86% |
| Witamina B9 | < 20 μg | 10% |
| Witamina B12 | 0.61 μg | 24.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 84.9 mg | 10.61% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.8 mg | 5.71% |
| Jod | 13 μg | 8.67% |
| Magnez | 25.8 mg | 6.88% |
| Mangan | 0.17 mg | 8.5% |
| Fosfor | 202 mg | 28.86% |
| Potas | 246 mg | 12.3% |
| Selen | 7 μg | 12.73% |
| Sód | 929 mg | - |
| Cynk | 1.4 mg | 14% |
| Sól lub chlorek sodu | 2.32 mg | 0.29% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.15 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.31 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.23 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.19 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.11 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.27 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.8 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 3.94 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.95 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.31 g |
| - w tym kwas oleinowy | 4.08 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.38 g |
| - w tym kwas linolowy | 2.27 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.051 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.025 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | traces g |
| Popioły | 3.15 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |