Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sery miękkie dojrzewające
![]() |
ser miękki z mleka owczego typu camembert, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ser miękki z mleka owczego typu camembert dostarcza 274 kcal lub 1140 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser miękki z mleka owczego typu camembert: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 16.8 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 23.2 g |
| - w tym cholesterol | 67 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.95 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
| Woda | 55.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 198 μg | 24.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.5 mg | 35.71% |
| Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0 mg | 0% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 2.05 μg | 82% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 487 mg | 60.88% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0 | 0% |
| Żelazo | 0 mg | 0% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 0 mg | 0% |
| Mangan | 0 mg | 0% |
| Fosfor | 364 mg | 52% |
| Potas | 0 mg | 0% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 676 mg | - |
| Cynk | 0 mg | 0% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.69 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.67 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 1.55 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.56 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.51 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.98 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 2.75 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.6 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.38 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.95 g |
| - w tym kwas oleinowy | 4.95 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 3.25 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |