Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sery białe
![]() |
ser biały ok. 3% tłuszczu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ser biały ok. 3% tłuszczu dostarcza 76.9 kcal lub 323 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser biały ok. 3% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.03 g |
| Węglowodany | 3.46 g |
| - w tym cukry sucres | 3.46 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | traces g |
| Lipidy | 3.26 g |
| - w tym cholesterol | 20.7 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.12 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.089 g |
| Woda | 83.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 29 μg | 3.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 20 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.5 μg | 30% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.14 mg | 1.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.037 mg | 3.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B3 lub PP | 0.19 mg | 1.19% |
| Witamina B5 | 0.38 mg | 6.33% |
| Witamina B6 | 0.047 mg | 3.36% |
| Witamina B9 | 26 μg | 13% |
| Witamina B12 | 0.4 μg | 16% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 130 mg | 16.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.01 | 1% |
| Żelazo | 0.13 mg | 0.93% |
| Jod | 14.5 μg | 9.67% |
| Magnez | 10.2 mg | 2.72% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 115 mg | 16.43% |
| Potas | 132 mg | 6.6% |
| Selen | < 4.5 μg | 8.18% |
| Sód | 42.4 mg | - |
| Cynk | 0.52 mg | 5.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.12 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.11 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.1 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.071 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.047 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.13 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.97 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.33 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.87 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.089 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.065 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.024 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0.74 g |
| Popioły | 0.83 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |