Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
![]() |
sałatka taboule z kurczakiem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt sałatka taboule z kurczakiem dostarcza 201 kcal lub 841 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sałatka taboule z kurczakiem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.52 g |
| Węglowodany | 20.6 g |
| - w tym cukry sucres | 2.63 g |
| - w tym skrobia | 16.6 g |
| - w tym błonnik | 2.27 g |
| Lipidy | 7.75 g |
| - w tym cholesterol | 8.24 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.78 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.75 g |
| Woda | 62.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 135 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.48 mg | 12.33% |
| Witamina K1 | 3.22 μg | 4.29% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.045 mg | 3.21% |
| Witamina B3 lub PP | 1.16 mg | 7.25% |
| Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
| Witamina B6 | 0.096 mg | 6.86% |
| Witamina B9 | 96.5 μg | 48.25% |
| Witamina B12 | 0.1 μg | 4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 18 mg | 2.25% |
| Chlorki | 661 mg | 82.63% |
| Miedź | 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.8 mg | 5.71% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 24 mg | 6.4% |
| Mangan | 0.32 mg | 16% |
| Fosfor | 100 mg | 14.29% |
| Potas | 190 mg | 9.5% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 415 mg | - |
| Cynk | 0.65 mg | 6.5% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.03 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.02 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.02 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.57 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.15 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.78 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.78 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.75 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.33 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.42 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.59 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |